משימה שנייה
משימה
שנייה – תכנון החקר
בעיה -
שאלת החקר: השפעת כמות הגלוטן בקמח על דחיסות הלחם
השערה: אנו משערות כי כמות גלוטן גדולה יותר תוביל
ללחם יותר אוורירי – הגלוטן הוא זה שלוכד את הפחמן הדו החמצני הנפלט מן השמרים
שאחראי להתפחת הלחם, לכן אנו משערות כי אם יש יותר גלוטן, ילכד יותר פד"ח
תכנון שיטת
המחקר: נבצע ניסוי ובו
נשתמש בסוגי קמח זהים למעט כמות חלבונים (=גלוטן) שונה, לאפיית לחמים.
תכנון הניסוי
–
כלים וחומרים:
כוס מדידה,
קמחי שטיבל (מספרים 1,5,2,18), () מים, תנור בטמפרטורה של (), מיקסר, שמרים, סוכר,
מלח
מהלך הניסוי:
- הוספה לכל קערה חצי כפית שמרים יבשים, כפית סוכר, קורט מלח, חצי כוס חלב חם, וכף קמח (בכל קערה קמח שונה) וערבוב של החומרים
- מחכים לתסיסה בכל קערה
- הוספת 3/4 כוס קמח ו-10 גרם חמאה לכל קערה, לישת הבצק
- כיסוי כל קערה בבד נושם למשך שעה
- לישת הבצק וכיסוי כל קערה לעוד שעה
- פירוק כל כדור בצק ל-4 חלקים, שמים על מגש אפייה
- משיחת כל כדור בחלמון של ביצה
- הנחת המגש בתנור ב-160 מ"צ למשך 30 דקות
- חותכים 3 מן הלחמים לחצאים כדי לבדוק את דחיסות הלחם
מדידת
התוצאות:
נמדוד את
התוצאות בעזרת בחינת הלחם ו'כיסי האוויר' שבו
תגובות
הוסף רשומת תגובה