משימה שנייה

משימה שנייה – תכנון החקר
בעיה -

שאלת החקר: השפעת כמות הגלוטן בקמח על דחיסות הלחם

השערה: אנו משערות כי כמות גלוטן גדולה יותר תוביל ללחם יותר אוורירי – הגלוטן הוא זה שלוכד את הפחמן הדו החמצני הנפלט מן השמרים שאחראי להתפחת הלחם, לכן אנו משערות כי אם יש יותר גלוטן, ילכד יותר פד"ח

תכנון שיטת המחקר: נבצע ניסוי ובו נשתמש בסוגי קמח זהים למעט כמות חלבונים (=גלוטן) שונה, לאפיית לחמים.

תכנון הניסוי –

כלים וחומרים:
כוס מדידה, קמחי שטיבל (מספרים 1,5,2,18), () מים, תנור בטמפרטורה של (), מיקסר, שמרים, סוכר, מלח

מהלך הניסוי:
  • הוספה לכל קערה חצי כפית שמרים יבשים, כפית סוכר, קורט מלח, חצי כוס חלב חם, וכף קמח (בכל קערה קמח שונה) וערבוב של החומרים

  • מחכים לתסיסה בכל קערה

  • הוספת 3/4 כוס קמח ו-10 גרם חמאה לכל קערה, לישת הבצק

  • כיסוי כל קערה בבד נושם למשך שעה

  • לישת הבצק וכיסוי כל קערה לעוד שעה

  • פירוק כל כדור בצק ל-4 חלקים, שמים על מגש אפייה

  • משיחת כל כדור בחלמון של ביצה

  • הנחת המגש בתנור ב-160 מ"צ למשך 30 דקות

  • חותכים 3 מן הלחמים לחצאים כדי לבדוק את דחיסות הלחם


מדידת התוצאות:
נמדוד את התוצאות בעזרת בחינת הלחם ו'כיסי האוויר' שבו

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

משימה חמישית

משימה ראשונה